Historik om Villa brevik på Lidingö

1920 byggdes….
den gamla delen av Villa Brevik. Den första ägaren hette Stolt och var häradshövding. Men Stolts tid på Villa Brevik blev kort, redan efter tre år såldes huset. 

Under årens lopp har huset bytt ägare åtskilliga gånger. I slutet av 50-talet köpte HSB huset för att bygga om den till en intern utbildningsanläggning som kom att kallas för HSB Skolan. De byggde också till med två längor för logirum och kunde därmed ha internat. 1985 byggdes anläggningen till och blev dubbelt så stor med bland annat fler logirum, en ny stor hörsal för upp till 100 personer och en lika stor, modern matsal. Allt inreddes i nordiska träslag och ljusa färger i möbler och textilier. Men tiderna förändras och skolan med dem. 1992 ändrades namnet på skolan till Villa Brevik. Man inledde en stor förvandling från intern skola till en affärsdriven verksamhet, som extern kursanläggning. 

Villa Brevik med fastigheten "Gräset 8" såldes 1997 till Christopher Bailey som varit med om de senaste årens framgångar som anläggningens chef. Konferensanläggningen har anpassats till kundernas krav och önskemål. År 2003 stod en renovering och nybyggnation klar med 21 nya hotellrum, 150 kvm stor inglasad vinterträdgård, ny bastu- och relaxavdelning, utbyggd pub och vinkällare.

2008 startade det sydafrikanska temat på Villa Brevik i samband med att vi öppnade ett femstjärnigt hotell/ guesthouse strax utanför Kapstaden. Här på Lidingö märks det mest i inredningen och i vissa av våra kulinariska rätter men framför allt i vinkällarens sortiment.  

Kontakt

Villa Brevik
Brevik Meetings AB
Södra Kungsvägen 254
181 65 LIDINGÖ

Du når oss på:
Tel: 
08-766 65 00
E-post: reception@villabrevik.se
fax: 08-766 54 73